Svevia får nytt kontrakt för Huddinge kommun


2024-08-30

<span>Svevia sköter underhållet för vägar, gator samt allmänna ytor inom Huddinge kommun. </span>
Bild:Rickard Kilström
Svevia sköter underhållet för vägar, gator samt allmänna ytor inom Huddinge kommun. 

Underhållet för vägar, gator och kommunens allmänna ytor kommer att fortsätta skötas om av Svevia. Den första augusti startade ett nytt kontrakt för skötselentreprenaden inom Huddinge som sträcker sig minst två år framåt.

 

 


- Vi har ett fint samarbete med kommunen med en gemensam samsyn på vikten av högkvalitativt och kostnadseffektivt vägunderhåll. Oavsett om Huddingeborna färdas till fots, cykel, kollektivtrafik eller bil så är det viktigt att vägar, gator samt gång- och cykelvägar är säkra och framkomliga. Vi sköter även om ytor på torg, parkeringar och vinteröppna trappor, säger Andreas Jonsson, Svevia.

Uppdraget omfattar framförallt vintervägunderhåll men även löpande skötsel som upptagning av sand på våren och av löv och kvistar på hösten.

- Huddinge är en modern och expansiv kommun som stundtals präglas av en intensiv trafik av Huddingebor som behöver kunna ta sig fram inom kommunen också av många pendlare. Närheten till Mälaren påverkar klimatet och väglaget genom fukt och nederbörd. Den största utmaningen med vintervägunderhåll inom tätortskommuner som Huddinge är när det kommer stora mängder snö på mycket kort tid, avslutar Andreas Jonsson.

Kontraktet omfattar Huddinge västra och sträcker sig över två år med möjlighet till ytterligare två års option.


Källa: Svevia